
luokitus
Laji: Tavallinen taivaanraiva
Perhe: Kirstu
Järjestys: Charadriiformes
Luokka: Linnut
Tyyppi: Chordate
Alatyyppi: selkärankaiset
Koot: Vartalon pituus – 25 cm, siipien leveys – 40 cm, paino – 80 – 170 g
Elinikä: 10 vuotta
Snipe – tunnistettava lintu, jolla on pitkä ohut nokka ja kirjava ruskea väri. Onko lähisukulainen lehtokurppa. Tämä hiekkapiiri on lennossa ketterä, kykenevä liikkua nopeasti maalla ja vedessä.
Ihmiset kutsuivat häntä karitsaksi tunnusomaiseksi verenvuotoksi, joka hän julkaisee virran aikana.
pitoisuus
- 1 elinympäristö
- 2 Ominaista
- 3 Ulkonäkö
- 4 keskeisiä ominaisuuksia
- 5 Ravitsemus
- 6 Käyttäytyminen, lisääntyminen
- 7 Suhteet ihmisiin
elinympäristö
Eläinympäristön valinnan suhteen sieppaus on melko vaatimaton lintu. Tärkein edellytys on korkea maaperän kosteus, jossa hiekkapiikki etsivät ruokaa.
Lintuja löytyy sammalta peittämiltä soilta, kosteikoilta järvien ja jokien rannat. He asuvat avoimissa lahteissa, joissa on märkä maaperä harvinaisissa metsissä ja kaupunkialueilla.
Lintujen elinympäristö ulottuu Euroopan alueelle, kattaa Itä-Siperian ja Pohjois-Aasian. Pohjois-Amerikka sieppauksen alalaji löytyy Kanadasta ja Yhdysvalloista.

Kirstu asettuu kosteisiin paikkoihin
Kirstu on muuttolintu. Heidän matkansa talvehtimisalueille alkaa loppukesästä tai alkusyksystä. Talvilinnut lähetetty Keski- tai Etelä-Aasiaan, Kaukasiaan, Länsi-Eurooppaan, Iran, Intia. Oli myös henkilöitä, jotka vaelsivat Pohjois-Afrikkaan.
Jos olet kiinnostunut oppimaan muista lintuista, jotka lentävät pois syksyllä etelään, suosittelemme lukemaan Articlehttps: //kot-pes.com/kakie-pticy-uletayut-na-yug-osenyu/
ominaisuus
Pääaktiivisuus havaitaan taivaanraivauksessa hämärässä tai yöllä. Yksilöt kokoontuvat usein pakkauksissa, vaikka niitä tapahtuu. ja yksittäiset lennot. Ruokinnassa muodostuvat suuret klusterit. Eläin pysyy pääosin maassa piiloutumassa keskuuteen kosteikkojen kasvillisuus.
Kirstu taitavasti lentää ja sukeltaa. Terävä nousee ylös, päästäen ulos luonteenomainen sammakko. Lentää suurella nopeudella, joskus kuvaa siksakit ilmassa. Pystyy sukeltamaan nopeasti alas valitsemalla itselleni päämäärä.
Kiipeily vertailu muihin lajeihin
Kolme ala-alalajia on erotettu toisistaan. – höyhen: piirustus ja sävyt. Viiva-alalajit eroavat toisistaan koon.

Snipe on hiukan suurempi kuin sammas
Kirsun koko on hiukan suurempi kuin sammas. Eniten läheiset lajit – aasian taivas ja metsäaukko. Heidän etäisyydeltään melkein mahdotonta erottaa. Aasian sieppauksesta ja sen kapeasta Siinä on pidempi nokka ja kapea pää.
Hölynpölyssä on eroja. Siipin takareunaa pitkin valkoinen nauha. Siipien sisäpinta on peitetty raidoilla. Jos tarkastellaan tarkkaan pään höyhenkuviota, valkoista nauhaa, muistuttavat kulmakarvoa, noin nokkaa ohuempi kuin musta.
Toiselta Bekasov-perheen edustajalta – garnshnep – Bekas voidaan erottaa koon (se on suurempi) ja nokan pituuden (yli 5,5 mm) välillä cm), pään höyhenkuvio (keskellä venyttää kirkkaan band).
Tärkeää! Huomattavin erottuva taivaanrannan piirre on lentäminen. Ensimmäiset metrit hän lentää suorassa linjassa, sitten menee siksakille.
Äännetty seksuaalinen dimorfismi puuttuu. Ero miesten välillä ja naaraat – ulomman pyrstön höyhenen pituudessa. Miehillä tämä arvo on 4,7 cm, kun taas naisilla – 4,3 ja lyhyempi.
ulkomuoto
Kirsun sulaa, kuten kuvasta nähdään, on pääosin punertavanruskea, vaaleilla ja mustilla pisteillä. Vinkkejä höyhenet valkoiset raidat. Kevyt, ilman tummia pisteitä ja linnun vatsaa.
Kirsun väritys palvelee häntä hienona naamiointina. Jos muut lintujen on noustava ilmaan vaaratehtävissä, se voi vain vaellus soiden ruohojen keskuudessa.
Jos olet kiinnostunut tarkastelemaan muiden uskomatonta naamiointia luonnossa eläviä eläimiä, suosittelemme, että tutustuit Articlehttps: //kot-pes.com/maskirovka-zhivotnyh/
Snipe pitkä nokka
Kirsun pitkä suora suora nokka erottuu heti kuvasta. Sen pituus muodostaa noin kolmanneksen vartalon pituudesta – 7,5 cm. kohti nokkapäätä teroitettu. Tämä on hieno työkalu ruoan löytämiseen lieteestä, hiekkaa tai pehmeää maata.
Löysämällä mato tai toukka, sieppari tarttuu siihen nokansa kärkeen ja vetää pois maaperästä.
Muista lintuista, joilla on epätavallinen nokka, kerrotaan Articlehttps: //kot-pes.com/pticy-s-neobychnymi-klyuvami/

Snipe etsimään ruokaa
Yhtä mielenkiintoinen on linnun nokan rakenne. Ylä nokka ja ylempi leuka pystyy taipumaan tarvittaessa. Vaikka tämä ilmiö löytyy muista lintuista, se on voimakkaampi sieppauksessa.
Tämä selitetään ruokahakujen ominaisuuksilla. toisin kuin muilla linnuilla, taivaanraivauksilla on hyvin kehittynyt hajuaisti. He erottavat toisistaan hajut, jotka johtuvat herkistä reseptoreista nokan kärjessä.
Yksilöiden ruumis on suhteellisen pieni, noin 25 cm pitkä tai vähän enemmän. Jalat ovat lyhyet. Linnun suuret silmät ovat korkealla ja siirtynyt huomattavasti pään takaosaan antaen laajan näkymän.
Tärkeimmät ominaisuudet
Muiden metsälintujen joukosta torvikset erottuvat seuraavista -hotellissa.
- Tämä hiekkapiiri on vaatimaton ja elää suolla, rannikolla kostea maaperä ja harvinaiset metsät.
- Sen lempinimi “metsäkaritsan” taivaanraiva sai ominaisuuden takia ääni, joka muistuttaa puhaltamista. Ja hän ei julkaise sitä ääninauhat ja häntäsulat. Kun kohteliaisuuspeleissä uros, kasvaessaan, sukeltaa alas, höyhenet alkavat täriseä. lopputuloksena on sama ”puhaltava” ääni.
- Suuret, korkeat silmät eivät anna lintuille vain leveitä tarkistaa, mutta antaa sinun myös nähdä hämärässä.
- Kirsun nokan kärki voi avautua, vaikka se olisi suljettu pitkin koko pituudelta. Tämän ansiosta lintu ottaa saaliin hiekan tai paksuudesta liettyä.
- Snipe – todellinen lentomestari, hän on ketterä ilmassa ja kuvaa oikeita siksakia. On syytä huomata, että hän on ketterä ja virran valmistumisen jälkeen. Lintu liikkuu nopeasti ilman läpi korkeuden muuttaminen ajoittain.
- Nämä linnut ovat monogaamisia. Vaikka kuoriutumisessa on mukana vain nainen, Molemmat vanhemmat ovat mukana jälkeläisten hoidossa.
- Pariutumistanssin aikana taivaskivi voi sukeltaa korkeuteen noin 70 metriä.

Kirsu-silmät korkealle
ruoka
Suurin osa sieppauksen ruokavaliosta on hyönteisiä ja niitä toukkia, lieroja, vähäisemmässä määrin – pieniä äyriäiset ja nilviäiset. Rehujen ohella he Käytä vihanneksia, erityisesti siemeniä ja versoja kasveja.
Tärkeää! Vihannesten jauhamisen parantamiseksi vatsa, linnut nielevät pieniä hiekkajyviä ja kiviä.
Snippi, joka tulee ulos ruokkimaan aktiivisesti, liikkuu, saalis pieni hyönteisiä. Ruoan löytämiseksi hän tutkii maaperää upottamalla sen nokka melkein pohjaan. Esimerkiksi suuren saaliin löytäminen mato, nokka jakaa sen pieniksi paloiksi.

Nokka tarvitsee nokan ruokaa etsiessään
Etsiessään ruokaa matalassa vedessä, taivaanraiva käynnistää pitkän terävä nokka pehmeässä lietteessä ja hitaasti eteenpäin tarkastaen maaperä.
Kärjessä on suuri määrä hermopäätteitä, jonka avulla voit tarttua maallisten asukkaiden liikkeisiin. tunne saalista, sieppaus vangitsee nokkansa. Hän voi niellä ruokaa, ei nokan vetäminen lieteestä.
Käyttäytyminen, lisääntyminen
Snipe varhainen paluu talvehtimisesta. Se tapahtuu heti lumi alkaa sulaa ja ensimmäiset sulanut laastarit muodostuvat. siellä pariutuminen lentojen aikana.
Kun he saavuttavat pesimäpaikan, virta alkaa heti. Yksilöt miehittävät alueensa perheensä puolesta, usein päällekkäin samalla naapurien tontin rajat. Myöhemmin urokset sitoutuvat ulottuu alueensa yli osoittaen kaikille, että se on kiireinen.
Kirstu on pääosin hiljainen lintu. Hänen tweetit ovat mahdollisia kuulla vain nykyisen ajanjakson aikana.

Piikit piiloutuvat ruohoon
Talvehtimisen jälkeen sieppaus palaa pesimispaikoilleen. urokset saapuvat ensin ja miehitä paikka tulevaa pesää varten. sitten virta alkaa.
Sniping-aika
Snipe-monogaamiset ja muodostavat vakaat parit koko ajanjaksolle pesintä. Kuluvana aikana uros esiintyy henkeäsalpaavana ilmassa avioliitto tanssi. Hän nousee korkealle, kuvaa muutamaa ympyröi, sitten putoaa melkein pystysuoraan alas.
Tällä hetkellä hän painaa hiukan siipiään ja häntä aukeaa. Samanaikaisesti hänen höyhenensä alkavat täriseä äänekkäästi, antaen äänen, muistuttaa verenvuotoa. Virta jatkuu maan päällä. miespuolinen istui kukkulalla ja tweettoi ääneen.
Tärkeää! Käärmeet ovat erityisen aktiivisia aamulla ja illalla korkea kosteus, pilvisellä säällä ja sadetta.
Pariutumisen jälkeen naaras liittyy uroon. Kummitus pesii eri alueilla: soilla, harvinaisissa metsissä, joilla on raivauksia ja pensaat kasvaneet pensaat.
Pari pysyy yhdessä koko siitoskauden ajan. Naaras huolehtii pesästä kokonaan, hän myös siitosmunat. Uros jatkaa virtaansa osoittaen, että se heidän alueelleen.
Pesimien ja jälkeläisten hoito
Naaras järjestää pesän kohoumalle lähellä säiliötä, kuten yleensä paksu ruoho. Se on pieni reikä, kaivettiin maahan ja sirotettiin oljilla.
Joillakin alueilla pentue voi koostua kirjaimellisesti useita ruohoteriä, mutta korkeassa kosteudessa sen paksuus saavuttaa kaksi senttimetriä. Kaivetaan reikä, jonka halkaisija on 10-13 cm, korkeus pesii noin 5 cm.

Pesässä on 4 maljamunaa
Naaras peittää pesän ylhäältä lähekkäin sijoitetuilla ruohon terillä, tuloksena on pieni kota. Naamiointi väri linnut ja pesän sijainti tekee niistä lähes näkymättömät.
Vaaratilanteessa naaras poistuu sitten jyrkästi sukeltaa ruohoon ja piiloutuu siihen. Suurista eroista huolimatta lajien välillä, sieppauksen käyttäytyminen ja pesimisen periaate tässä kunnioitus on hyvin kuin piikkisika.
Millaiset taivaanmunat näyttävät?
Lintu munii 4 oliivin tai keltaisen värisen munan tummaa välissä. Harvinaisissa tapauksissa muuraus, joka sisältää 3 tai 3 5 munaa. Oletetaan, että löydetyt kytkimet, joissa on 6 munaa, kuuluvat useille naaraille.
Snipe-muotoiset päärynän muotoiset munat. Kuori on matta tai kevyt loistaa. Painoon perustuen munien paino on 17 g. kestää 17-20 päivää, vain naispuolinen harrastaa sitä.
Poikasten haudonta ja kehitys
Pienet poikaset ovat peitettyinä, mutta ne ovat riittävän hyviä kehittyi. Ne indeksoivat pesästä heti kuivumisen jälkeen. Mies ja nainen Jakaa sika puoliksi ja kaikki huolehtivat paristaan poikasta.
Pikkulapset on ruokittava ja lämmitettävä. Jos kuolee yksi seuraavista: vanhemmat, toinen huolehtii täysin jälkeläisistä.
Jo kuukauden iässä poikaset alkavat oppia lentämään. Nuori kasvu evät suhteellisen nopeasti ja jättää pesän. Kuitenkin vuonna vaaratilanteessa vanhemmat siirtävät poikaset itse tallelle paikka. He tartuttavat heidät käppiensä väliin lentäen samalla alhaalla maahan.
Nuoret yksilöt ulkonäöltään eroavat vähän aikuisista. Jos kypsillä linnuilla on vaaleat siivet yläpeitesiipissä pyöristetyt pisteet, sitten nuorilla eläimillä on punertavia raitoja. Yleensä nuoren orkinkannan mänty on hiukan tummempi.

Lintujen höyhen muuttuu vain vähän iän myötä
Jo ennen lähtöä talvehtimispaikoille poikaset alkavat johtaa nomadinen elämäntapa. Heillä on tietty aikataulu. ilta-aikaan linnut menevät ruokintaan, joka kestää kaiken yön. Aamun aikaan ne piiloutuvat hedelmäkorkeisiin.
Mielenkiintoista! Vaaran näkeminen (esim. lähestyy vihollista), poikaset kumartavat päänsä ruohoon. Tällä hetkellä vanhemmat joko ajavat hänet pois tai vievät hänet pesästä.
Lentovalmistelut talvehtimispaikoille
Kesäkuun puolivälissä molting tapahtuu aikuisilla jonka niiden sulka korvaa kokonaan. Tuolloin he erityisen siisti ja piilossa vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Snipe – naamioinnin mestari
Lentäminen talvehtimispaikkoihin tapahtuu kuitenkin kesä-syksyn lopulla Joillakin henkilöillä se voi jatkua ensimmäiseen pakkasiin saakka.
Snipes pidetään yksin tai pienissä parvissa noin 6 linnut. Lentävät lähinnä yöllä. Määräajoin he pysähtyä lepäämään, kymmeniä kokoontuu pysähdyspaikoille yksilöitä.
Suhde ihmisiin
Kukkarot on suosittu urheilun metsästyskohde. Kuitenkin heidän runsaus on edelleen riittävän korkea, joten nämä linnut eivät lueteltu Punaisessa kirjassa. Yleisesti ottaen sieppaus on varovainen ja ujo lintu.
Kirsu – mielenkiintoinen kuva taivaskukuperheestä. Tämä lintu erottuu pitkästä nokkansa ja ainutlaatuisesta laulustaan aikana avioliitto tanssi.
Tämä on todellinen lentämisen virtuoosi. Alkaa ilmasta suorassa linjassa, hän menee nopeisiin siksakiin. Hänen jälkeensä Ei ole sattumaa, että lempinimi “metsä lammas” on juurtunut itseensä. soinnikas värähtely, jonka hänen höyhensä tuottavat sukellettaessa, erottaa sen kaikista muista lintuista.
